Bækkenløsning

Bækkensmerter kan opstå efter en operation, eller hos kvinder under graviditet. Som osteopat, har vi stor erfaring med at behandle problemer og smerter i bækkenet.

Hvad  er bækkenløsning?

Bækkenringen består af 3 knogler: korsbenet og de 2 hoftekamme. Disse danner tilsammen et led fortil og 2 led bagtil.

Nedsat bevægelighed, skævhed eller blokering i disse led vil kunne forårsage smerter/symptomer i både lænderyg, bækken og ben. Disse led forsøges i første omgang korrigeret via manipulation (hurtig ledfrigøring som ofte medfører et lille ”klik”) eller mobilisering.

Dette vil i nogle tilfælde være tilstrækkeligt, hvis det primære problem hovedsagelig er relateret til selve bækken-leddene. Dette er imidlertid ikke altid tilfældet.

Der er 2 andre vigtige årsager til bækkenproblemer: lænderyg skævhed og ligament/bindevævsproblemer inde i bækkenet. Det er biomekanisk logisk, at en skæv lænderyg vil forårsage et skævt korsben (og dermed bækken), da disse sidder direkte sammen via det nederste facet-led i ryggen.

Desuden vil følger efter f.eks.:

  • Kejsersnits operationer
  • Livmoderoperationer
  • Tidligere blære/urinleder betændelser
  • tidligere betændelser i bughulen
  • blindtarms betændelse/operation
  • tidligere traumatiske eller hårde fødsler (hvor bækkenbunds musklen ofte klippes eller brister naturligt)

…alle forårsage bindevævsproblemer/arvæv og dermed påvirke bækkenets bevægelighed og derfor have en afgørende indflydelse på hvor disponeret man er for at få problemer med bækkenet. Disse strukturer vil altid blive checket og behandlet – hvis nødvendigt – ved osteopatiske bækken behandlinger.