Akupunktur Esbjerg

Ved hjælp af akupunktur kan vi udbedre mange forskellige lidelser og symptomer, og på samme tid genskabe balance i din krop. Vores behandlere er veluddannede og har gennemført flere kurser indenfor akupunktur.

Hvordan virker akupunktur?

Man kan sammenligne det at sætte nåle i kroppen under akupunkturbehandling, med det at taste et nyt program ind på en computer. Når nålene er sat rigtigt, kan programmet aflæses af hjerne og rygmarv, og kroppen kan nu bruge det nye program på en sådan måde, at den kan komme i bedre balance.

Akupunktur har først og fremmest en stor smertestillende effekt. På nogle udenlandske hospitaler bruges akupunktur endda som bedøvelsesmiddel ved operationer eller fødselshjælp. Man ved, at den smertestillende virkning bl.a. har noget at gøre med, hvad man kan kalde for kroppens eget morfinsystem.

Under akupunkturbehandling bliver der frigjort et hormonstof, det såkaldte endorfin. Dette endorfin er kroppens eget morfin. Endorfinet har morfinens positive egenskaber, som f.eks. at være smertestillende og beroligende, men ikke de uheldige bivirkninger, som morfin kan have. Det er også endorfinerne, som gør akupunkturen så velegnet til tobaksafvænning.

Hvilke sygdomme kan kureres?

Det er ikke muligt at helbrede alle lidelser med akupunktur. F.eks. kan man ikke kurere AIDS, Parkinsons syge, insulinkrævende sukkersyge, dissemineret sklerose, kræft og Alzheimers syge. Det er imidlertid fantastisk, hvilke resultater man kan opnå m.h.t. aflastning af symptomerne for disse lidelser.

WHO, Verdenssundhedsorganisationen under FN, har på grundlag af videnskabelig forskning udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunktur er særligt velegnet.

Alle former for smerter, gigtsygdomme i led og muskler, hovedpine/migræne, frossen skulder, tennisalbue, rygsmerter, menstruationsproblemer, mavelidelser, hormonelle problemer, bihulebetændelse, højt blodtryk, hudproblemer (eksem/psoriasis), kredsløbsproblemer, lidelser i sanseorganer, lavt immunforsvar og mange andre problemer.

Endvidere er akupunktur meget effektivt ved sportsskader, eller skader opstået efter fald og andre ulykker, f.eks. piskesmældslæsioner.

Behandlingsforløb

I forhold til medicin, der almindeligvis behandler et symptom, virker akupunktur på hele organismen. Man styrker organerne/meridianerne, således at kroppen “helbreder sig selv”.
Det er naturligt, at der opstår visse reaktioner i kroppen efter en akupunkturbehandling. Dette er blot tegn på, at behandlingen har startet en udrensningsproces.

I de fleste tilfælde føles en forbedring af tilstanden, men det er ikke unormalt at følgende reaktioner kan forekomme: Træthed, kortvarig utilpashed, svimmelhed eller kvalme, stærkt lugtende urin eller afføring, kortvarig opblussen af lidelsen, humørsvingninger, forstyrrelser i menstruationscyklus.

Det tilrådes patienterne at drikke rigeligt med vand, så affaldsstofferne, der frigøres i organismen, bliver udskilt hurtigere.

Det er svært at sige på forhånd, hvor mange behandlinger der skal til i hvert enkelt tilfælde. Generelt kan man sige at kroniske lidelser kræver som regel flere behandlinger end akutte lidelser.

Det er ikke unormalt, at et helbredelsesforløb først starter med en forbedring, derefter en nedgang, efter endnu en behandling følger endnu en forbedring og en lille nedgang, men efter hver behandling bliver nedgangen mindre og mindre.

Kilde: www.sundhedsguiden.dk